Kotitilalta-blogi

Tagit

nauta, sika, broileri, säilörehu, rehu, sonni, vasikka, laatusonni, porsas, sonnihuutokauppa, hkscan, kasvattamo, rotukarja, hyvinvointi, ruokinta, tuottaja, optipossu, lihasika, lihasikala, emakko, emolehmä, d-arvo, ilmastointi, helle, kasvu, hk, logistiikka, kotitilalta-lehti, lihanauta, genetiikka, afrikkalainen sikarutto, kotitilalta, kuljetus, broilerituotanto, kariniemen, siipikarja, vilja, avoimet ovet, porsasvälitys, raksa, kuljetussuunnittelu, ruoka, lihantuotanto, härkäpapu, okra, pesu, viljanäyte, kivennäiset, ensikko, juottamo, välikasvattamo, lastaus, kariniemi, nurmi, sikala, investointi, navetta, apila, ett, rehuvilja, seminaari, desinfiointi, broilerihalli, maitotila, asf, mykotoksiini, hautomo, asiantuntijapalvelut, tuottajat, tuottajapäivät, teurastamo, virna, rehusäkki, tiinehtyvyys, karju, tartunta, päiväkasvu, väkirehu, porsasrehu, karkearehu, eläinkuljetus, taito, tuotantorakennus, karjarakennus, hankesuunnitelma, hkscan viljavälitys, siemennys, rehuoptimointi, vasikkavälitys, vasikkajuottamo, kiima, lihantuottaja, viljapassi, rypsiporsas, villisika, vierotus, eläinlääkäri, maatalous, untuvikko, lämpö, c-vitamiini, astutussonni, ped, rehusiilo, tiivistäminen, siilo, siilomerkintä, rotu, kantakirjaus, tuotantotulos, optipossu netti, messut, punnitus, hakelämpö, osaaminen, kehittäminen, valaistus, niitto, säilörehun laatu, eläinterveys, ruuan alkuperä, tilavierailu, kotimaisuus, kehitys, optipossu maxi, talous, terveys, vesi, lastaustila, emännät, maatila, korjuuaikaennuste, kalenteri, broilerituottaja, kuljettaja, lupiini, emakkosikala, premix, valkuaisfoorumi, tautivastustus, broiler, sorkka, herne, rakentaminen, vilja home, liemirehu, nautarakennusmallit, joulu, unkari, lysiini, laatukivennäiset, lihan hankinta, aminohapot, rehuhyötysuhde, naudanlihan tuotanto, paimion teurastamo, hometoksiinit, soija, possu, vierailu, opiskelija, tautisuojaus, tuottajapalvelut, rehunteko, karsinta, karkearehupörssi, olki, lannoitus, sikatuottaja, palvelu, nouto, lehmä, avajaiset, analyysi, ennaltaehkäisy, agri, juokseminen, saparo, alkutuotanto, rakennusmallit, kotitilalta-blogi, laidun, sinetti, olkikuivike, vasikkapäivät, ternimaito, rehut, koneagria, konemessut, valkuaisruokinta, rypsi, rapsi, huutokauppa, sianlihan tuotanto, flodins, bulled beef, kenttäedustaja, lämmitys, ilmanvaihto, hieho, lypsykarja, pihatto, suunnittelu, välikasvatus, eläinkuljettaja, sato, ultraäänimittaus, neuvonta, eläinten hyvinvointi, sopimustuottaja, munittamo, kanala, tiiviste, ovr, viljelysuunnitelma, vitamiinit, täydennysrehu, sinimailanen

Kotitilalta-blogi

Näytetään artikkelit kirjoittajalta Johanna Daka

Babitolla lisäpotkuva porsaiden kasvuun »

Heinäkuussa lanseeratuista Nusciencen prestarter-rehuista on saatu yksinomaan myönteistä palautetta niitä käyttäneiltä porsastuotantotiloilta. Erityisesti on kehuttu rehujen maistuvuutta, ja sitä kautta hyvää prestartereiden syöntiä. Kun porsaat syövät rehua riittävästi ennen vieroitusta, alkavat ne syödä nopeammin ja enemmän myös vieroituksen jälkeen. ”Vieroituspaaston” välttäminen on kaiken lisä...

Lue lisää

 

Vilja-analyysi on tärkeä työkalu onnistuneeseen ruokintaan »

Puinnit alkavat olla loppuvaiheessa. Osa on jo lähettänyt viljanäytteensä rehutehtaalle. Vilja-analyysi kannattaakin aina, jotta reseptit saadaan optimoitua uudelle sadolle. Normaali vilja-analyysi valmistuu nopeasti ja siinä selviää rehuviljasta oleelliset asiat: kosteus, hehtolitrapaino ja raakavalkuaispitoisuus sekä vehnästä ja ohrasta myös tärkkelyspitoisuus. Kun saat vilja-analyysin tuloksen,...

Lue lisää

 

Enää pieni askel rehuyksiköstä megajouleihin sikojen ruokinnassa »

Noin neljä vuotta sitten tulivat voimaan uudet megajoulepohjaiset rehutaulukot ja suomalainen sikojen rehuyksikkö (yhden ohrakilon sisältämä nettoenergia) jäi historiaan. Oikeastaan megajoulet eivät ole mikään uusia asia, sillä myös vanha järjestelmä perustui laskukaavoihin, joilla laskettiin rehun sisältämä nettoenergia megajouleina. Rehuyksikkö oli tavallaan vain tapa hahmottaa eri rehujen energ...

Lue lisää

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 |