Kotitilalta-blogi

Tagit

nauta, sika, broileri, säilörehu, rehu, sonni, laatusonni, vasikka, porsas, hkscan, sonnihuutokauppa, hyvinvointi, rotukarja, kasvattamo, tuottaja, ruokinta, emakko, optipossu, emolehmä, d-arvo, lihasikala, lihasika, ilmastointi, kotitilalta, kasvu, hk, kotitilalta-lehti, afrikkalainen sikarutto, kuljetus, lihanauta, siipikarja, logistiikka, genetiikka, helle, tautisuojaus, kariniemen, ensikko, broilerituotanto, vilja, okra, desinfiointi, välikasvattamo, tuottajapäivät, tuottajat, sikala, raksa, kivennäiset, härkäpapu, viljanäyte, ruoka, kuljetussuunnittelu, lihantuotanto, ett, juottamo, seminaari, navetta, porsasvälitys, nurmi, broilerihalli, teurastamo, hautomo, lastaus, pesu, mykotoksiini, rehuvilja, apila, maitotila, asiantuntijapalvelut, ternimaito, avoimet ovet, asf, investointi, biocheck, kariniemi, maatalous, lihantuottaja, rypsiporsas, taito, väkirehu, virna, lupiini, viljapassi, eläinlääkäri, vierotus, kiima, porsasrehu, karju, tartunta, tiinehtyvyys, villisika, siemennys, rehuoptimointi, tuotantorakennus, karjarakennus, hankesuunnitelma, hkscan viljavälitys, karkearehu, vasikkavälitys, päiväkasvu, vasikkajuottamo, kalenteri, ped, lämpö, c-vitamiini, astutussonni, rehusiilo, siilomerkintä, niitto, tiivistäminen, siilo, rotu, kantakirjaus, tuotantotulos, optipossu netti, messut, punnitus, hakelämpö, osaaminen, kehittäminen, valaistus, säilörehun laatu, korjuuaikaennuste, kehitys, kotimaisuus, eläinterveys, terveys, talous, eläinkuljetus, emakkosikala, optipossu maxi, ruuan alkuperä, tilavierailu, sinimailanen, emännät, maatila, broilerituottaja, untuvikko, vesi, lastaustila, kuljettaja, rehusäkki, pihatto, rakentaminen, herne, valkuaisfoorumi, tautivastustus, nautarakennusmallit, liemirehu, possu, soija, vilja home, broiler, sorkka, rehuhyötysuhde, aminohapot, lysiini, hometoksiinit, paimion teurastamo, joulu, unkari, naudanlihan tuotanto, lehmä, nouto, olki, rehunteko, tuottajapalvelut, karkearehupörssi, karsinta, ensikon kasvatus, pihvivasikka, poikimakausi, vierailu, opiskelija, analyysi, avajaiset, palvelu, juokseminen, agri, lannoitus, sikatuottaja, ennaltaehkäisy, laatukivennäiset, lihan hankinta, sinetti, rakennusmallit, kotitilalta-blogi, olkikuivike, rehut, ilmanvaihto, lämmitys, vasikkapäivät, laidun, koneagria, huutokauppa, valkuaisruokinta, rypsi, sianlihan tuotanto, kenttäedustaja, konemessut, flodins, bulled beef, kanala, munittamo, välikasvatus, suunnittelu, hieho, ultraäänimittaus, sato, saparo, alkutuotanto, eläinkuljettaja, lypsykarja, neuvonta, ovr, tiiviste, sopimustuottaja, täydennysrehu, vitamiinit, eläinten hyvinvointi, premix, viljelysuunnitelma, rapsi

Kotitilalta-blogi

Näytetään artikkelit kirjoittajalta Johanna Daka

Kesä suosi homeita – nyt tarkkana rehuviljojen kanssa »

Menneen kesän kasvuolosuhteet olivat punahomeiden kannalta suosiolliset.  Erityisesti kaurasta on hometoksiineja löytynyt yleisesti. Vilja-alan yhteistyöryhmän (VYR) tiedotteen mukaan raja-arvo on ylittynyt peräti 10 prosentissa esinäytteistä. Myös rehuteollisuus määrittää hometoksiineja, ja raja-arvon ylittävät erät käännytetään pois. Kannattaa siis suhtautua varauksella, jos rehukauraa on tarjo...

Lue lisää

 

Punnittua tietoa porsaista »

Kun porsastuotos nousee, on imettävien emakoiden ruokinnassa hyvä huomioida pahnueen päiväkasvu. Sen laskemiseksi tarvitaan tietoa porsaiden painosta. Mutta miten punnita porsaat helposti? Huhtikuussa lanseerattiin HKScanin ja Hankkijan yhteistyöllä suunniteltu uusi Opti-Pekoni –ruokintaratkaisu. Se sisältää kolme erilaista rehulinjaa: Emo, Emo Plus ja Emo Premium. Eri linjat vastaavat erilaisten ...

Lue lisää

 

Miten paljon aminohappoja kolmirotusioille? »

Luonnonvarakeskus selvitti, miten uuden rehuarvojärjestelmän mukaiset aminohapposuositukset toimivat kolmirotusioilla, joiden isärotuna on puhdas Duroc. Paras taloudellinen tulos saavutettiin suurimmalla aminohappotasolla. Pienin lysiiniannos heikensi rehuhyötysuhdetta ja laski lihaprosenttia. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksessa selvitettiin aminohapporuokinnan vaikutusta lihasikojen tuotantotuloks...

Lue lisää

 

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |