Kotitilalta-blogi

Tagit

nauta, sika, broileri, säilörehu, rehu, sonni, vasikka, laatusonni, porsas, sonnihuutokauppa, hkscan, kasvattamo, rotukarja, hyvinvointi, ruokinta, tuottaja, optipossu, lihasika, lihasikala, emakko, emolehmä, d-arvo, ilmastointi, helle, kasvu, hk, logistiikka, kotitilalta-lehti, lihanauta, genetiikka, afrikkalainen sikarutto, kotitilalta, kuljetus, broilerituotanto, kariniemen, siipikarja, vilja, avoimet ovet, porsasvälitys, raksa, kuljetussuunnittelu, ruoka, lihantuotanto, härkäpapu, okra, pesu, viljanäyte, kivennäiset, ensikko, juottamo, välikasvattamo, lastaus, kariniemi, nurmi, sikala, investointi, navetta, apila, ett, rehuvilja, seminaari, desinfiointi, broilerihalli, maitotila, asf, mykotoksiini, hautomo, asiantuntijapalvelut, tuottajat, tuottajapäivät, teurastamo, virna, rehusäkki, tiinehtyvyys, karju, tartunta, päiväkasvu, väkirehu, porsasrehu, karkearehu, eläinkuljetus, taito, tuotantorakennus, karjarakennus, hankesuunnitelma, hkscan viljavälitys, siemennys, rehuoptimointi, vasikkavälitys, vasikkajuottamo, kiima, lihantuottaja, viljapassi, rypsiporsas, villisika, vierotus, eläinlääkäri, maatalous, untuvikko, lämpö, c-vitamiini, astutussonni, ped, rehusiilo, tiivistäminen, siilo, siilomerkintä, rotu, kantakirjaus, tuotantotulos, optipossu netti, messut, punnitus, hakelämpö, osaaminen, kehittäminen, valaistus, niitto, säilörehun laatu, eläinterveys, ruuan alkuperä, tilavierailu, kotimaisuus, kehitys, optipossu maxi, talous, terveys, vesi, lastaustila, emännät, maatila, korjuuaikaennuste, kalenteri, broilerituottaja, kuljettaja, lupiini, emakkosikala, premix, valkuaisfoorumi, tautivastustus, broiler, sorkka, herne, rakentaminen, vilja home, liemirehu, nautarakennusmallit, joulu, unkari, lysiini, laatukivennäiset, lihan hankinta, aminohapot, rehuhyötysuhde, naudanlihan tuotanto, paimion teurastamo, hometoksiinit, soija, possu, vierailu, opiskelija, tautisuojaus, tuottajapalvelut, rehunteko, karsinta, karkearehupörssi, olki, lannoitus, sikatuottaja, palvelu, nouto, lehmä, avajaiset, analyysi, ennaltaehkäisy, agri, juokseminen, saparo, alkutuotanto, rakennusmallit, kotitilalta-blogi, laidun, sinetti, olkikuivike, vasikkapäivät, ternimaito, rehut, koneagria, konemessut, valkuaisruokinta, rypsi, rapsi, huutokauppa, sianlihan tuotanto, flodins, bulled beef, kenttäedustaja, lämmitys, ilmanvaihto, hieho, lypsykarja, pihatto, suunnittelu, välikasvatus, eläinkuljettaja, sato, ultraäänimittaus, neuvonta, eläinten hyvinvointi, sopimustuottaja, munittamo, kanala, tiiviste, ovr, viljelysuunnitelma, vitamiinit, täydennysrehu, sinimailanen

Kotitilalta-blogi

Näytetään artikkelit kirjoittajalta Maarit Viljakainen

Pave matkalla astutussonniksi, osa I »

Poikimakausi on emolehmätilan vuoden tärkein ajanjakso, koska silloin syntyy vasikat. Keväällä ennen huhtikuun loppua syntyy myös puhdasrotujalostajien sonnivasikat, joiden toivotaan päätyvän Puhdasrotukasvattamoon ja sieltä aikanaan astutussonneiksi tiloille. Niin on syntynyt maaliskuun alkupuolella Aberdeen Angus sonni Varpuniemen Pave. Paven isä on amerikkalainen keinosiemennyssonni ONeills Bla...

Lue lisää

 

Kuntoluokitus ruokinnan suunnittelun työkaluna »

Erään totuuden mukaan emolehmä ei ole lypsylehmä eikä emolehmää tule ruokkia kuten lypsylehmää. Totta! Lypsylehmän ruokinnan tavoite on saada lypsylehmä syömään mahdollisimman paljon. Emolehmän ruokinnan tavoite puolestaan on ruokkia emo oikeilla rehuilla oikean tuotantovaiheen ja kuntoluokan mukaan - juuri sen verran, että emolehmä kykenee pitämään sopivan kunnon eri tuotantovaiheissa. Lihoa ei l...

Lue lisää

 

Kaksivaihevierotus vähentää vasikoiden kokemaa vieroitusstressiä »

Emolehmäkarjan vuoden työkiertoon kuuluu vasikoiden vieroitus vasikoiden ollessa iältään 6-7 kuukautta. Vieroitus tarkoittaa vasikan elämään montaa muutosta ja onkin syntymän jälkeen vasikan elämän stressaavin vaihe. Vieroitus stressaa myös emoa, ja karjankasvattajaakin. Vasikka sopeutuu vieroitukseen noin viikossa, mutta kaikkiaan vieroituksesta toipuminen vie aikaa pari viikkoa. Vieroitusstresin...

Lue lisää

 

1 | 2 | 3 |