Tuottajille

Puhdasrotukasvattamon tarkkailujakso 2018-2019 - tutustu sonneihin!

Puhdasrotukasvattamon sonnien tarkkailujakso on alkanut Mty Ali-Lekkalan tilalla Tammelassa. Tarkkailujaksolle on valittu yhteensä 240 Ab, Hf, Li, Ch ja Si- rotuista sonnia. 

Tarkkailujaksolle valitut sonnit löydät tästä. (päivitetty 19.2.2019)   

Varsinainen tarkkailujakso on alkanut marraskuussa ja päättyy maaliskuun 2019 lopussa. Tarkkailujakson aikana sonnit ovat samalla ruokinnalla, ne totutetaan käsittelyyn ja niiden luonnetta, käyttäytymistä ja käsiteltävyyttä sekä terveydentilaa seurataan. Lisäksi sonnien kasvua seurataan kuukausittaisilla punnituksilla.  Parhaiten tarkkailujaksolla menestyneet sonnit valitaan rakennearvosteluun, selkälihasten ultraäänimittaukseen. Samalla kertaa sonnien kivekset mitataan ja tunnustellaan eläinlääkärin toimesta. La 27.4.2019 pidettävässä sonnihuutokaupassa myydään tarkkailujaksolla menestyneimmät sonnit.

Puhdasrotukasvattamon hyvän terveystilanteen ylläpitämiseksi vaaditaan kasvattamoon eläimiä toimittavilta lähtötiloilta määrätty terveystaso ja sen luotettava todentaminen. Kasvattamossa ylläpidetään hyvää tautisulkua ja sonnien terveydentilaa tarkkaillaan jatkuvasti. Ennen sonnien myyntiä tarkastetaan ulostenäytteet salmonellan varalta ja verinäytteet BVD vasta-aineiden varalta. M.boviksen osalta kasvattamo on A-tasolla.

Lisätietoja:
- Maarit Viljakainen, puh. 0400 222 961

Sonnihuutokauppa järjestetään la 27.4.2019 Tammelassa. Merkkaa tapahtuma kalenteriisi!